ИТС Искрател - ИТС Искрател

ИТС Искрател Скопје,

како член на групацијата Искрател, е главен добавувач на комуникациски решенија во Република Македонија и водечки системски интегратор за проектирање, имплементација и одржување на решенија за дигитална трансформација на телекомуникациите, транспортот, јавната безбедност и енергетската индустрија.

Во 2016 година го основавме ИТС Софтвер Центар. Канцелариите на ИТС Искрател и ИТС Софтвер Центар се наоѓаат во центарот на градот Скопје, главниот град на Република Македонија.

ИТС Искрател

За нас

Имаме богато портфолио на решенија за дигитална трансформација на телекомуникациите, транспортот, јавната безбедност и енергетските индустрии

Горди сме, што сме доволно големи за да бидеме лидер во телекомуникациите, но сепак сме доволно мали за брзо и ефикасно прилагодување на нашите решенија на барањата на нашите клиенти и партнери. Можеме да понудиме решенија кои се компатибилни со постоечките системи.

Веруваме дека не може да има бизнис успех без ефективни комуникации, добри односи и задоволни корисници. Исто така сме свесни дека успехот на пазарот бара локално присуство. Нашата амбиција е да растеме од компанија со локално присуство на пазарот до важен играч на глобално ниво.

ИТС Искрател

Што нудиме?

Нашиот опсег на активности опфаќа продажба, консултации, обуки, проектирање, развој, инженеринг, инсталација и обезбедување на услуги за информациски систем, интегрирани решенија и инфраструктурни проекти.

Ние ставаме значителен акцент на градење на цврст мост со нашите клиенти. Нашата компанија е препознатлива по добро заслужената репутација за нејзината приспособливост, брзи реакции и услови за испорака. Исто така имаме добро организирана сервисна мрежа. Нашите вработени и партнери се високо образовани и квалификувани, па затоа тие секогаш нудат професионални услуги по највисоки стандарди.

ИТС Искрател

Наши продукти и решенија

Ние сме горди на нашиот

Локален центар за развој – ИТС Софтвер центар

Нашата мисија е креирање на архитектура, дизајн, развој, интеграција и валидација на софтверски компоненти, апликации и решенија кои се користат во портфолиото на производи и решенија на Искрател.

ИТС Софтвер Центарот покрива дел од развојот на Групацијата Искрател за две области:

  • телекомуникации, каде што се развиваат апликации кои најмногу се однесуваат на надзорот и управувањето со мрежните елементи,
  • IoT за индустриска употреба, каде што развиваме платформа и апликации за поврзување и управување со голем број на податоци од различни уреди и информациски системи.

ИТС Искрател

Наши сервисни услуги

ИТС Искрател

Работни места

FULL STACK DEVELOPER(s)

3 experienced IT professionals who want to be a part of an International team and remotely work in a friendly environment on exciting project!
READ MORE

SYSTEM ARCHITECT

We are looking for experienced System Architect to join our team. 
READ MORE

ACCOUNT MANAGER

We are looking for experienced Account Manager to join our Sales team. 
READ MORE

QA ENGINEER

We are looking for a Quality Assurance Engineer to develop and execute exploratory tests...
READ MORE

DEV OPS ENGINEER

BS or MS in Computer Science or equivalent technical experience, knowledge of core programming...

READ MORE

MOBILE APPLICATION DEVELOPER

Highly experienced developers of mobile applications in iOS and/or Android and/or Windows...
READ MORE

C/C++ MID-LEVEL DEVELOPER

BSc or MSc in Computer Science or equivalent technical experience, proficiency in C/C++ programming...

READ MORE

JAVA APPLICATION DEVELOPER

BS or MS in Computer Science or equivalent technical experience, proficiency in Java programming...

READ MORE

GUI DEVELOPER/SPECIALIST

Proficiency in JavaScript, HTML5, AngularJS and jQuery, technical knowledge of Node.js...

READ MORE

Групација Искрател

За нас

Искрател е водечки европски провајдер за дигитална трансформација на телекомуникациите, транспортот, јавната безбедност и енергетските индустрии, со повеќе од 70 години искуство. Искрател ги комбинира искуството и експертизата со креативност и иновативност, во своите центри за истражување и развој, производствени центри, со 900 вработени и глобалнa присутност во повеќе од 50 земји.

Следен чекор

Сакате да дознаете повеќе?

Посетете ја нашата корпоративна веб-страница.
ИСКРАТЕЛ